Lichaamsgericht werken
23120
post-template-default,single,single-post,postid-23120,single-format-standard,stockholm-core-2.3,select-theme-ver-8.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Lichaamsgericht werken

1 daagse trainingen door Christina Wintels-Fivian

Waarom onze cliënten voornamelijk benaderen met woorden? Onze lichaamshouding en onze bewegingen vertellen meer dan gesproken taal.

Er vindt voortdurend een lichamelijk en affectief bewegingsdialoog van de professional met de cliënt plaats. Kennis van deze Non-Verbale Processen helpt je om regulerende handelingen en activiteiten te lanceren om bijvoorbeeld oplopende spanning voor te zijn.

Vanuit dans- bewegingstherapeutische modellen wordt op een eenvoudige wijze kennis gemaakt met het lichaam en het lichaam in beweging, het effect hiervan in de somatische overdracht en je eigen rol hierin als professional. We zullen werken met het lichaamsbeeld en de al dan niet vertrouwde bewegingspatronen die van invloed kunnen zijn.
Lichaams-Bewustzijn kan bijdragen aan een helder relationeel contact.

Werkwijze: De training ‘Lichaamsgericht werken’ richt zich op de inzet van je eigen lichaamstaal en die van je cliënt. Het uitdrukken en vormgeven van ervaringen, emoties en gedachten, tijdens ervaringsgerichte en bewegingsgerichte werkvormen staan centraal. Tijdens deze praktijkgerichte professionaliseringsdag maken we kennis met het effect van de somatische overdracht naar de cliënt toe en daarin de rol als professional.

Inbreng van casuïstiek is gewenst.

Toepassing en meerwaarde: Bewustwording van ons lichaam en zijn bewegingen verhogen de effectiviteit van onze interventies. Bewust kunnen afstemmen en empathisch kunnen deelnemen aan de belevingswereld van de cliënt is van grote meerwaarde voor de professional die dagelijks met mensen werkt.

Bewust gecoördineerde bewegingen tussen cliënt en professional creëren veiligheid en ontspanning. Cliënten voelen zich gezien en gehoord, hun emoties en gedachten krijgen structuur, waarbij cliënten vervolgens meer grip op hun leven ondervinden.

Doel: De training ‘Lichaamsgericht werken’ draagt bij aan professionalisering van een helder relationeel contact met je cliënten, waardoor interventies meer invloed kunnen hebben. De trainingsdag bevat naast praktijkgerichte oefeningen ook theoretische onderbouwing.

Doelgroep: voor iedereen die als professional in de zorg werkt: psychologen, coaches, counselors, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, verpleegkundigen, haptonomie- en fysiotherapeuten, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici uit de reguliere en complementaire zorg.

Data: (in planning)

De training Non-verbale Communicatie wordt gefaciliteerd door het BivT

op https://bivt.nl/bijscholingen/kind-en-jeugd/non-verbale-processen vind je meer informatie en kun je inschrijven.