Non-verbale Processen & Lichaams-Bewustzijn
21707
post-template-default,single,single-post,postid-21707,single-format-standard,stockholm-core-2.3,select-theme-ver-8.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Non-verbale Processen & Lichaams-Bewustzijn

1-daagse trainingen door Christina Wintels-Fivian

Clienten reageren intuïtief sterk op lichaamstaal. Wees je bewust van jouw eigen non-verbale communicatie en begrijp hoe je lichaamstaal effectief kan inzetten in contact met cliënten.

Onze lichaamshouding en bewegingen vertellen soms meer dan onze woorden. De training ‘non-verbale processen’ richt zich op de inzet van je eigen lichaamstaal ten opzichte van de cliënt. Je wordt je bewust van de voortdurende bewegingsdialoog tussen jou en je cliënt. Ook leer je hoe je door middel van lichaamshouding of beweging een ontspannen en veilige sfeer creëert.

Werkwijze: De rol als professional staat in deze training centraal. We maken onder anderen gebruik van  ervaringsgerichte en bewegingsgerichte werkvormen om ervaringen, emoties en gedachten vorm te geven. Je wordt je bewust van jouw lichaam en bewegingsvoorkeuren.

We wisselen praktijkgerichte oefeningen af met theoretische onderbouwing, waarbij je o.a. kennismaakt met het effect van de somatische overdracht in het werken met cliënten.

Inbreng van casuïstiek is gewenst.

Toepassing en meerwaarde: Door lichaamshouding en beweging doelgericht in te zetten in interventies ondersteun en versterk je het contact met je cliënt.

Doel: Non-verbale processen versterken je verbale communicatie, met effectievere interventies als resultaat.

Doelgroep: voor iedereen die als professional in de zorg werkt: psychologen, coaches, counselors, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, verpleegkundigen, haptonomie- en fysiotherapeuten, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici uit de reguliere en complementaire zorg.

Datum: in planning

De training Non-verbale Communicatie wordt ook gefaciliteerd door het BivT

op https://bivt.nl/bijscholingen/kind-en-jeugd/non-verbale-processen/ vind je meer informatie en kun je inschrijven.